Het seizoen is er weer bijna. Tot en met 16 mei is het IJsheiligen, maar de verwachtingen zijn dat het niet meer gaat vriezen.

Activiteitenagenda
Zaterdag 12 mei is er moederdagweekend
met een uitgebreid aanbod planten en bloemen. Er is dan een ruime keus uit (bijzondere) eenjarigen zoals perkgoed, eenjarigen uit stek, geraniums, etc. Maar er zijn bijv. ook korte, eenjarige stokrozen op kleur verkrijgbaar.
Een keur van vaste planten is eveneens aanwezig. Naast visueel aantrekkelijke planten ook het gewone assortiment. Natuurlijk ontbreken de aparte soorten ook niet.
Op het gebied van groente is er keus uit allerlei sierkomkommertjes (5 soorten), diverse bonen, etc. etc. Veel soorten moeten nog gezaaid worden, komt u dus gerust vaker langs, of vraag of wij bepaalde soorten voor u kunnen opkweken.

Daarnaast zijn er stands van verschillende goede doelen aanwezig.
De thuisfrontcommissie van Adriana Kamphorst staat met een kraam vol tweedehands artikelen en verzorgt de catering. Ze hebben naast koffie/thee/fris ook allerlei lekkers in de aanbieding.

De Gereformeerde Kerk is aanwezig met stroopwafels en wijn. De opbrengst hiervan gaat naar een aantal buitenlandse projecten.

Woord en Daad is ook met een stand aanwezig. Zij zijn een praktische hulporganisatie die veel in het buitenland opereert.

Daarnaast zijn er nog wat andere stands aanwezig. O.a. een stand met allerlei bloemstukken voor moederdag. Ook zijn er boeketten speciaal voor moeder!.
Er zijn wat eigengemaakte spulletjes, zoals advocaat.
Een stand met aardappels is er ook.
En daarnaast kunt u terecht voor eerlijk geteelde honing. De imker is er namelijk ook weer met zijn overheerlijke honing plus wat materiaal hoe hij te werk gaat.
Ook kunt u een echte spinner aan het werk zien en wellicht dat u zelf ook wel even wilt proberen aan het spinnewiel te zitten.
Ook voor de jeugd zijn er verschillende activiteiten, dus neemt u hen gerust mee!


Hallo beste mensen,

Graag nodigt de Beeldend AgrariŽr
u uit om de Groentekar
te bekijken.

Opening:
12 mei
14:00 uur Gouverneurstuin Assen

Graag stel ik u dan voor aan de Groentekar en vertel ik u hoe handig deze is.

     
Expositie: 12 mei tot 20 augustus Gouverneurstuin en Gemeentehuis Assen.
Bij deze expositie is ook werk te zien van:
Arjen Boerstra
Adri de Fluiter
Merijn Vrij

Groet Sjef Meijman

www.sjefmeijman.nl